• Profesionalism la cele mai mici preturi

   

  Proiectam si executam instalatii de utilizare gaze naturale, bransamente si conducte stradale, VERIFICARI SI REVIZII TEHNICE PERIODICE OBLIGATORII.

  Citeste...
  Slide Image
   
 • VERIFICA LA TIMP CENTRALA TERMICA

   

  Proiectam si executam instalatii termice, efectuam ISCIR-ul centralelor la cele mai mici preturi, calitate maxima oferita de personal autorizat.

  Citeste...
  Citeste despre instalatia de gaze
   
 • NOI DAM ENERGIE PROIECTELOR TALE

   

  Proiectam si executam instalatii electrice exterioare si interioare pentru incinte, constructii civile si industriale, BRANSAMENTE AERIENE SI SUBTERANE si verificari PRAM.

  Citeste...
  Citeste despre instalatia de gaze
   
 • VERIFICA LA TIMP INSTALATIA DE GAZE

   

  Efectuam verificari si revizii tehnice periodice obligatorii la instalatiile de gaze la cele mai mici preturi, pentru ca dumneavoastra sa fiti in siguranta.

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • Verificarea si testarea PRAM a instalatiilor electrice

   

  Efecturam verificari si testari PRAM pentru instalatii electrice ca dumneavoastra si caminul dumneavoastra sa fiti in siguranta maxima.

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • SUPRAVEGHERE SI SECURITATE

   

  Montam: camere de supraveghere, alarme, sisteme de control acces, sisteme de detectie incendiu, sisteme de pontaj, interfoane, centrale telefonice, retele IT, cablare structurata.

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • Energie gratis si inepuizabila de la soare

   

  Montam panouri solare pentru ca dumneavoastra sa beneficiati GRATIS de confort si caldura oferita de la soare

  Citeste...
  Verificarea instalatiei de gaze
   
 • Proiect debransare RADET

   

  Va scapam de grija obtinerii avizelor de debransare de la RADET. Sunati-ne si ne ocupam noi de tot.

  Citeste...
  Debransare de la RADET
   
 
 
 

Instalatii Electrice

Executie prize de pamant si paratraznete


Partea principala a unei instalatii de legare la pamant o constituie priza de pamant. Aceasta este formata dintru-un ansamblu de elemente in contact cu pamantul (electrozi ) prin care se realizeaza transmiterea curentilor in pamant. Conductoarele de legare la pamant, ingropate in pamant si neizolate , se considera ca fac parte din priza de pamant , deoarece participa si ele la transmiterea curentului in pamant.


Independent de necesitatile instalatiilor electrice , se intalnesc frecvent retele de conducte metalice de apa potabila , mantale metalice de cabluri , care au un contact bun si pe o suprafata mare cu solul , putand fi folosite de aceea ca prize de pamant . Ele constituie prize de pamant naturale , diferite de prizele de pamant artificiale formate , de exemplu , din tevi de otel , banda de otelrotund sau cornier , ingropate in pamant exclusiv pentru a realiza legaturi la pamant.

 

Se are in vedere ca siguranta in exploatare a unei instalatii electrice depinde in mod deosebit de calitatea instalatiei de legare la pamant, iar aceasta depinde la randul ei de o executie corespunzatoare a prizelor de pamant. De asemenea se tine seama de faptul ca orice solutie trebuie justificata din punct de vedere al eficacitatii dar si economic. Se urmareste realizarea unei rezistente de dispersie cat mai mica pentru o durata de timp cat mai mare cu cheltuieli minime. De aceea se exclud utilizrea electrozilor plac , funie , precum si a cuprului in toate cazurile in care solul nu prezinta o agresivitate accentuata fata de otel. Este interzisa folosirea electrozilor din aluminiu deoarece formeaza in timp un strat superficial izolant si nu are o rezistenta mecanica corespunzatoare.