Fraud Blocker

Cum se realizează execuția instalației de gaz?

 

Iată care sunt pașii pentru execuția instalației de gaz:

 1. În funcție de programul pe care îl aveți, noi, MasterGaz, vom programa execuția instalației de gaz. Vom pune la dispoziție o echipa profesionistă formată din 2 sau mai mulți instalatori, care va sosi la locație, conform programării.
 2. După executare acestei instalații, vom face probe de presiune, tocmai pentru a ne asigura că instalația este etanșă. În urmă acestor verificări, se va face și recepția instalației de gaz.
 3. În acest moment, avem o instalație de gaz care poate fi funcțională. Cu toate acestea, este nevoie de contorul de măsurare a consumului de gaz pentru că această să funcționeze. Pentru montarea contorului, se va solicită distribuitorului pentru ca acesta să fie amplasat.
 4. Un reprezentat MasterGaz și un reprezentant al distribuitorului, vor veni pentru montarea contorului. Pentru că beneficiarului i s-a finalizat acest proces, îi vom oferi procesul verbal de punere în funcțiune a instalației de gaz și proiectul instalației de gaz.
 5. Din acest moment, instalația de gaz va putea fi folosită.
 6. Pentru o centrală termică nou montată, este nevoie să se solicite punerea în funcțiune unei firme autorizate ISCIR.

Ce semnifică Verificarea/ Revizia Instalației de gaz?

Pentru întreținerea și siguranță dumneavoastră, este recomandat să faceți verificările și reviziile de întreținere. Acest fapt se realizează în conformitate cu ordinul ANRE – nr. 179/2015.

Fiecare consumator, utilizator, client final, este obligat să efectueaze periodic aceste proceduri, pentru a preveni accidentele cauzate de scăpările de gaz.

Când se execută revizia și verificarea tehnică a instalație de gaz?

 • Revizia tehnică a instalației de gaz se realizează astfel:
 • Periodic, la maxim 10 ani de la punerea în funcțiune
 • După întreruperea utilizării intalației de gaz pe o perioadă mai mare de 6 luni (din cauza demontării contorului sau sistarea furnizării gazului)
 • După orice tip de eveniment care a afectat sau ar fi putut afecta funcționarea instalației
 • La cererea consumatorului/clientului

Cine realizează verificarea – revizia instalației de gaz?

Astfel de procese pentru verificarea bunei funcționari a instalației de gaz, fie prin verificarea sau revizia acesteia, se realizează de către operatorii autorizați ANRE.

De ce este nevoie de verificare centralei termice și care sunt documentele necesare pentru acest proces?

Documentele de care aveți nevoie pentru verificarea centralei termice sunt:

 • Proces verbal de punere în funcțiune a instalației interioare de utilizare gaz natural
 • Pentru situația în care puterea nominală a centralei este mai mare de 70 kw, aveți nevoie de schemă termomecanică a centralei termice, care este avizată de către RADTI. Pentru centralele aflate în apartament, această documentație nu este necesară.

Autorizația pentru funcționare cuprinde toate acele verificări care sunt obligatorii pentru a demonstra că centrală respectivă se află în parametrii siguri.

Dacă centrala termică nu are autorizație de funcționare valabilă, furnizorul de gaz poate sista furnizarea de gaz. Pentru că acest lucru să nu se întâmple, trebuie că această verificare a centralei să fie prezentată tehnicienilor care vor realiza revizia instalației de utilizare la 2 ani de zile (care este obligatorie).

Care sunt serviciile pe care le oferim noi, MasterGaz, pentru verificarea tehnică periodică?

 • Suntem disponibili și ne puteți apela oricând pentru verificările centralei termice, deoarece avem autorizație ISCIR pentru verificările tehnice periodice a oricărei centrale termice, care are puterea mai mică de 400 kw.
 • Pentru cazurile în care, în urmă verificărilor, constatăm că centrala termică îndeplinește condițiile de bună funcționare și siguranță, vom oferi autorizația de funcționare.

Această autorizație se emite sub forma unui livret de aparat care conține rezultatele măsurătorilor și verificărilor efectuate de către echipa MasterGaz.

Care sunt operațiunile incluse în verificarea tehnică periodică pe care o efectuăm?

 • Verificare dispozitive de siguranță
 • Analiză gaz ars – eficiența acestui
 • Verificare etanșeitate circuit hidraulic
 • Verificare etanșeitate circuit gaz
 • Verificare etanșeitate kit pentru evacuare gaz ars

Contact

Ne puteți contacta telefonic 021.9167 sau prin formularul de mai jos.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?